... ommeltu, sahajauholla täytetty nukke joka on maalattu öljyväreillä. Inspiraation lähteenä ihana, amerikkalainen Izannah Walker doll...
Ensimmäinen yritys jossa vartalon jatkeena on pää. Lopputulos ei ollut onnistunut ja täyttäminen oli myös vaikeaa.Tässä täytetty, maalaamaton nukke jossa kädet vielä irrallisia. Alla pystyyn sidottu nukke jossa ensimmäinen öljyvärikerros maalattuna. Öljyväri kuivuu hitaasti joten tässä nukke- Prudence- sai odotella valmistumistaan rauhassa.
... persoonallisuus muotoutuu kultaisine korvakoruineen. Surusilmäinen, vieno hymy suupielessään Prudence aloittaa matkansa.
Viimeisessä kuvassa käsin virkatut puuvillasukat ja pellavapaita. Pellavaiset kirjaillut kengät/tossut ovat kevyitä kävelylenkkejä varten.
Rakastan kirpputoreilla kiertelyä: siellä on historiaa, elettyä elämää,
yllättäviä löytöjä... vähän kuin taidenäyttelyn ja basaarin yhdistelmä parhaimmillaan.
Olin katsellut seuraavaa surullista "nukkea" jo useampaan kertaan - hän ei näyttänyt kelpaavan kenellekään.
... kädet oli vaihdettu keinokuitutrikooseen polyestervanulla ja vuosien saatossa ja leikkien myllerryksessä ne olivat löystyneet. Kasvoissa oli eletyn elämän merkkejä ja alushousut olivat myöhemmältä aikakaudelta... kuitenkin ilme oli mitä hellyttävin... minun oli suorastaan pakko antaa mahdollisuus tälle niin kutsuvasti hymyilevälle tytölle.
... riisumisen jälkeen paljastui tällainen tyttö. Vaatteet meni pesuun ja irroitin narut jolla pää oli sidottu kiinni vartaloon. Sukat oli sievästi napeilla liivin reunoissa kiinni. Liivin tahraa en saanut pois kokonaan mutta aikomuksenani ei ollutkaan tehdä tytöstä uuden veroista vaan korjata varovasti vain merkittävät puutteet.
Irrotin kädet ja jalat, tyhjensin ne ja erottelin sahanpurut ämpäriin ja muun täytteen pöydälle järjestykseen.
Pään sisältä löytyi seuraavat kankaat jotka pesin myöhempää täyttöä varten. Pään sisällä on sanomalehteä ja tekstien perusteella ajoittaisin tytön 1940-luvulle.
Pesun jälkeen osat ennen täyttämistä. Kädet tein uudestaan värjäämättömästä puuvillasta jonka värjäsin kahvilla että ne eivät erotu liikaa. Vartaloon ja jalkojen yläosiin jouduin liimaamaan tukikangasta nurjalle puolelle pahempien vaurioiden kohdalle ja siirtämään paria ommelta.
Tässä suunnittelen äitini 1940-luvulla kirjomastaan pöytäliinasta uutta leninkiä tytölle. Päässä näkyy täytteitä joita laitoin muutamaan paikkaan "ihon" korjaamiseksi.
Akryyleillä maalaamisen jälkeen. Silmiin ei tarvinnut tehdä korjauksia, huulen oikean puolen ulkosyrjän väriä lisäsin. Vanhoja krakleerauksia jätin näkyviin - tytön ikä saa näkyä, se antaa luonnetta.
Tässä lakkauksen ja vaatetuksen jälkeen. Tein myös pienet tossut nahkapohjilla ja ruseteilla ... tyttönen odottaa tyttärentyttäreni kasvamista palvellakseen taas seuraavat vuosikymmenet :)
Vanhat lelut ovat lumoavia ja mahdollisuuksia täynnä.